Bekçilik

Bekçilik

2017 Yılında, 45. Emmy Ödülleri Töreninde ‘En İyi Pembe Dizi’ (Telenovela) Kategorisinde En İyi Yapım Ödülünü Alan Türk Filmi Hangisidir?


Kara Sevda


‘‘Acele İşe Şeytan Karışır’’ Sözünü Açıklayınız.

Sakin olmak ve itidalli hareket etmek her zaman gereklidir. Çünkü acele eden bir insanın hata yapma ihtimali sakin bir insandan daha fazladır. En iyi bilinen ve yapılan iş dahi aceleye getirildiğinde yarım yamalak ve eksik yapıldığı görülecektir. Bunun sebebi acele eden kişi aklî melekelerini tam olarak kullanamaz. Bu sebeptendir ki acele giden ecele giden demişlerdir.



Afrika Nın En Güneyindeki Ümit Burnu Nu Keşfeden Denizci Kimdir?

BartolomeuDias


2017 Paralimpik Dünya Yüzme Şampiyonası Nda Altın Madalya Kazanarak Türkiye Ye İlk Dünya Şampiyonluğunu Getiren Yüzücümüz Kimdir?

Beytullah Eroğlu


Ülkemizdeki Trafik Kazalarının Nedenleri Hakkında Bilgi Veriniz.

Ülkemizde karayolu trafik kazaları ve bunların sebep olduğu maddî ve manevî yaraların gün geçtikçe arttığı malumdur. Günümüzde trafik kazaları, savaşlar ve depremlerdeki kadar insan ölüm ve yaralanmasına neden olmakta, maddi zararlar da yıldan yıla artmaktadır. Gerçekten de uykusuz, yorgun ve alkollü araç kullanma gibi temel nedenlerle sadece 1999 yılında ülkemizde 438.338 karayolu trafik kazasında 4.596 kişi ölmüş ve 262 milyon dolar maddi hasar meydana gelmiştir.

Ülkemizle diğer Batı Ülkeleri arasında kazalar karşılaştırıldığında ülkemizde trafik kazalarının artmasının temel nedeninin karayoluna ağırlık verilmesi, demiryollarının ihmal edilmesi olduğu görülmüştür. Hâlbuki karayolunun, demiryoluna göre 18 kat daha tehlikeli olduğu tespit edilmiş bulunmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Trafik Araştırma Komisyonu’nun 2001 raporundaki çözüm önerileri şunlardır: Raylı sistem yatırımlarına daha fazla kaynak ayrılması, bölünmüş yol yapımına önem verilmesi, sivil toplum örgütlerinin desteklenmesi.



İlk Kez Dünyanın Çevresi Dolaşan Gemici Kimdir?

Macellan


2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti Seçilen Şehir Hangisidir?

Türkistan(Kazakistan)


Ülkemizin Deprem Riski Ve Alınması Gereken Önlemler Hakkında Bilgi Veriniz.

Deprem, yer kabuğunun derin katmanlarının kırılıp yer değiştirmesi ya da yanardağların püskürme durumuna geçmesi nedeniyle oluşan sarsıntılardır. Ülkemiz topraklarının 92’sinin deprem riski taşıdığı, nüfusumuzun da %95’inin bu bölgeler üzerinde yaşadığı bilinmektedir. Konya ve Mardin gibi yörelerde deprem riski az iken diğer bölge ve şehirlerimizde bu risk çok fazladır. Ülkemizden geçen en önemli fay hattı Kuzey Anadolu levhasıdır. Depreme karşı alınacak önlemler 3 gruba ayrılır. Bunlar:

Deprem öncesinde alınacak önlemler

Deprem sırasında alınacak önlemler

Deprem sonrasında alınacak önlemle



Astek Devletini Yıkan İspanyol Gemici Kimdir?

HernandoCortez


2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Seçilen Şehir Hangisidir?

Kastamonu