İnfaz Koruma Memurluğu

İnfaz Koruma Memurluğu

Kanuni Sultan Süleyman Mezarı Nerdedir ?


Macaristan



Tutuklama Nedir?

Tutuklama, Anayasada ve kanunda belirtilen koşullardan birinin varlığı halinde, suçluluğu hakkında kuvvetli belirti bulunan bir kişinin, hükümden önce, ihtiyari ve geçici bir tedbir olarak, yargılamanın güvenli yürümesine hizmet amacıyla bir tutukevine konulmak üzere hakimin kararıyla hürriyetinden mahrum edilmesidir. Kısa bir ifadeyle, suç işlediğine dair hakkında kuvvetli delil bulunan sanığın özgürlüğünün hakim kararıyla sınırlanmasıdır. Tutuklama, ceza değil bir tedbirdir.



Temyiz Nedir?

Bir mahkemece verilen bir kararın yasa ve usul yönünden Yargıtay’da incelenmesini istemek.



Ceza Nedir?

Ceza: Hukuk terminolojisinde ceza; kanunlarla öngörülen, topluma ve bireye belli ölçüde zarar veren fiillerin karşılığı olarak suç failine ızdırap çektirmek amacıyla, bazı mahrumiyetlere tabi tutan, kazai bir kararla ve failin kusurluluğu ile orantılı ve onun şahsına uygun olarak hükmedilen korkutucu bir yaptırım olarak tanımlanabilir.



Turkiyenin En Büyük Nehri Ve Dünyanın En Büyük Nehri?

Turkiyede Kızılırmak Dünyada Nil Nehri



Ağırlaştırmış Müebbet Hapis Cezası Nedir?

hükümlünün hayatı boyunca devam eder ve sıkı güvenlik rejimine göre çektirilir. Bu cezaya hükümlü olanlar, hiçbir şekilde ceza infaz kurumunun dışında çalıştırılmamakta ve kendilerine izin verilmemekte, kurum iç yönetmeliğinde belirtilenlerin dışında herhangi bir spor faaliyetine katılamamakta ayrıca hiçbir şekilde cezanın infazına ara verilmemektedir.



Tac Mahal Nerededir?

Hindistan



Müebbet Hapis Cezası Nedir?

hükümlünün hayatı boyunca devam eder. Bu cezada sıkı güvenlik rejimi uygulanmamaktadır.



Hükümlü Ve Tutuklu Arasında Ki Fark Nedir?

Hükümlü: Cezası kesinleşmiş ve cezasını bitirmesi gereken kişi.
Tutuklu:Yasal işlemlerin devam ettiği gözaltı sürecinde ve ya suçu kesinleşmemiş kişi.



Süreli Hapis Cezası Nedir?

kanunda aksi belirtilmeyen hallerde bir aydan az, yirmi yıldan fazla olamaz. Hükmedilen bir yıl ve daha az hapis cezası, kısa süreli hapis cezasıdır. Kısa süreli hapis cezaları, belli kriterler esas alınarak TCK.nun 50.maddesinde sayılan alternatif yaptırımlara çevrilebilmektedir. Kısa süreli hapis cezası, suçlunun kişiliğine, sosyal ve ekonomik durumuna, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığa ve suçun işlenmesindeki özelliklere göre; • Adlî para cezasına, • Mağdurun veya kamunun uğradığı zararın aynen iade, suçtan önceki hâle getirme veya tazmin suretiyle, tamamen giderilmesine, • En az iki yıl süreyle, bir meslek veya sanat edinmeyi sağlamak amacıyla, gerektiğinde barınma imkânı da bulunan bir eğitim kurumuna devam etmeye,\n• Mahkûm olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle, belirli yerlere gitmekten veya belirli etkinlikleri yapmaktan yasaklanmaya, • Sağladığı hak ve yetkiler kötüye kullanılmak suretiyle veya gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranılarak suç işlenmiş olması durumunda; mahkûm olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle, ilgili ehliyet ve ruhsat belgelerinin geri alınmasına, belli bir meslek ve sanatı yapmaktan yasaklanmaya, • Mahkûm olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle ve gönüllü olmak koşuluyla kamuya yararlı bir işte çalıştırılmaya, Çevrilebilir.\n\n