Öğretmenlik
İshak Paşa Sarayı İle Turistik Öneme Sahip Olan Şehrimiz Hangisidir?
Ağrı
Mülakata Girerken Kılık Kıyafetim Ve Dış Görünüşüm Nasıl Olmalıdır?
a) Saçlar: Kadınlar bugün saçlarını abartıdan uzak yapmalı. Kısa ve orta uzunluktaki saçlar, düz veya hafif fönlü olarak kullanılabilir. Uzun saçlar arkadan at kuyruğu olarak tabir edilen şekilde toplanabilir veya topuz yapılabilir. Erkekler saçlarını kısa, temiz ve abartıya kaçmayacak şekilde taramalı ve mutlaka sakal traşı olmalıdır.
b) Makyaj: Kesinlikle sade veya aşırıya kaçmayan bir makyaj tercih edilmeli. Aşırılıklar komisyon tarafından hoş karşılanmayacaktır.
c) Takı: Mümkün oldukça takılardan uzak durulmalıdır. Takılacaksa da uzun, sallantılı, ses çıkaran takılar yerine sade bir takı kullanılabilir. Erkeklerin zincir kolye, küpe gibi aksesuarlardan uzak durması tercih edilir.
d) Kıyafet: Kadınlar koyu lacivert, füme veya siyah tonlarında pantolun-çeket veya etek-çeket giyebilir. Bunun dışında uygun bir şekilde elbise veya etek tercih edilebilir. Az topuklu veya düz kapalı, boyanmış ve koyu tonlarda bir ayakkabı tercih edilmelidir. Erkekler koyu renk takım elbise (mümkünse lacivert), beyaz veya açık mavi bir gömlek giyebilir. Lacivert veya takım elbisenin tonuna uygun kravat takabilirler. Mümkünse rugan, klasik bir siyah ayakkabı veya kıyafete uygun bir ayakkabı tercih edilmelidir. Kılık kıyafet ve dış görünüş ilk izlenim adına önemlidir ve komisyon üyelerini önemsediğinizi, işinize değer verdiğinizi gösterir. Aynı zamanda kıyafetinizdeki renk seçimi, uyum ve temizlik kendinize güveninizi artırır ve mesleğe uygunluğunuzu yansıtır.
Trabzon İlinde Yer Alan Ünlü Manastır Hangisidir?
Sümele
Komisyon Üyeleri Kimlerden Oluşur Ve Bana Karşı Nasıl Davranırlar? Mülakat Ortamı, Atmosferi Nasıldır?
Mülakat komisyonu Bakanlığın görevlendirdiği bir başkan ve iki üyeden oluşur. Muhtemelen; Başkan Bakanlıkta Daire Başkanı düzeyinde, üyeler ise İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü veya Şube Müdürü düzeyinde olacaktır. Daha önceki tecrübelerimizden de sabittir ki mülakat komisyonundaki yetkililer seçilirken bu kişilerin bireylerle olan diyaloğu, yeterlilikleri ve kişisel becerileri önem arz etmektedir.Öncelikle mülakatla ilgili ön yargılarınızı bir kenara bırakın. Mülakkatta kimse size amirlik yapmayacak, sizi incitecek tavır ve davranışta bulunmayacaktır. Dolayısı ile mülakata girdiğinizde komisyon üyeleri sizleri gayet nazik ve güler yüzle karşılayacaktır. Emin olun, onlar sizlerin heyecanızın farkında ve bu heyecanınızı yenebilmeniz adına sizlere yardımcı olacaktır. Mülakatın yapılacağı binaya gittiğinizde öncelikle lobi, ön salon gibi bir alanda bekleyeceksiniz. Elinde çağrı listesi olan bir yetkili adınızı anons edecek ve sizi mülakatın yapılacağı odaya alacak. Bu esnada cep telefonunuzu dışarı bırakmanız istenecektir.
Şanlıurfada Gün Yüzüne Çıkarılan Dünyanın İlk Tapınağına Da Rastlanıldığı Yerleşke Hangisidir?
Göbeklitepe
Mülakatın Yapılacağı Odaya İlk Giriş Nasıl Olmalı, İçerideki Tavır Ve Davranışlarda Nelere Dikkat Edilmelidir?
Mülakatın yapıldığı odaya çağrıldığınızda mutlaka kapıyı çalarak içeri girmeli, komisyon üyeleri selamlanmalı ve komisyon başkanı veya üyeler "otur" demeden asla oturulmamalıdır. İçeri girdiğinizde karşınızda üç komisyon üyesinin oturduğu bir masa olacak. Siz de onların kam karşısına konulmuş bir sandalyede oturacaksınız. Selamlama sırasında "İyi günler efendim, iyi günler, iyi çalışmalar efendim" gibi selamlama unsurları kullanılmalıdır.
Komisyon üyeleri söz hakkı vermeden veya soru sormadan konuşulmamalıdır.
Kanguruları İle Ünlü Olan Ülke Hangisidir?
Avusturalya
Mülakatın Yapılacağı Odada Beni Neler Bekliyor?
İçeri girip yerinize oturduktan sonra komisyon üyelerinin oturduğu masanın önünde onlarca zarfın içerisinde olduğu bir kutu göreceksiniz. Komisyon görevlileri sizlerden bir tane zarf çekmenizi isteyecek, numaralı zarfınızı aldıktan sonra içinden çıkan soru kağıdının birini komisyon üyesine verecek birini de kendiniz alıp yerinize oturacaksınız. Sorulara başlamadan önce komisyon üyeleri sizi tanımaya çalışacaktır. Özellikle diksiyonunuza, hitabetinize, ikna kabiliyetinize bakılacak olan bu bölümde 'Öğretmenlik mesleğini neden tercih ettiniz, öğretmen olursanız neler yapmak istiyorsunuz, eğitim camiasına, ülkenin eğitimine katkınız neler olacak, bayrağın dalgalandığı her yerde görev yapmaya hazır mısınız, sözleşmeli öğretmenliğin şartlarını biliyor ve bu şartlara göre çalışmayı kabul ediyor musunuz?' gibi sorular sorulacaktır. Zarfınızda iki ya da üç soru olacaktır.
Genel kültür soruları genellikle tarih ve edebiyat alanından, güncel konulardan çıkacaktır. Sizden ilk soruyu okumanız ve cevaplamanız istenecektir. Cevabınızı aynı zamanda önünüzdeki kağıttaki cevap bölümüne de yazacaksınız. Sırayla tüm sorular için bu şekilde cevaplanacak. Ardından soru kağıdını imzalayarak komisyon görevlilerine teslim edecek ve sınava girdiğinize dair çizelgeyi de imzalayarak çıkacaksınız. Böylelikle günlerdir beklediğiniz mülakatın da sonuna gelmiş oldunuz.
Ünlü Portakal Çiçeği Karnavalı Hangi Şehrimizde Yapılmaktadır?
Adana
Etkili Bir Mülakat İçin Özellikle Nelere Dikkat Edilmelidir
a) Mülakat sırasında saygı ve nezaket kurallarına dikkat edilmelidir.
b) Oturulacak yer gösterilmeden oturulmamalıdır.
c) Komisyon üyeleri ile göz temasından kaçınılmamalıdır. ç) Mülakat esnasında saat, aksesuar vb şeylerle uğraşılmalıdır.
d) Mülakatın yapılacağı odaya çanta, güneş gözlüğü vb eşyalarla girilmemelidir.
e) Cevabı bilinmeyen sorulara "bilmiyorum" yanıtı verilmelidir. Sorular cevaplanırken, iyice düşünülmeli ve öyle cevap verilmelidir.
f) Öğretmenlik mesleğinin sevildiği ve bu mesleğin icra edilmek istendiği karşı tarafa hissettilmelidir.
g) Komisyon üyeleriyle asla tartışmaya girişilmemelidir.
ğ) Tutum ve davranışlar, komisyon tarafından kısa sürede adayın kişiliği hakkında bilgi sahibi olunmasına yardımcı olacağı için önemlidir. Bu açıdan davranışlar kabul edilebilir nitelikte olmalıdır.